0487-512147 raadgevers@delorijn.nl Geerstraat 8, 6651 CA Druten Postbus 145 6650 AC Druten

Cuneraweg 6 * OCHTEN

Dit agrarisch object is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Provincie  :  Gelderland
Gemeente  :  Ochten
Type  :  Tuinbouwbedrijf
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Soort eigendom  :  volle eigendom
Status  :  Verkocht
Totaal hectare  :  5 ha 2 a 0 ca
Omschrijving:
Wonen en werken aan de Linge

Aan de rand van het dorp en goed ontsloten gelegen vrijstaande woning, verkoopruimte voor groente, fruit en bloemen, diverse schuren en stallen op circa 1,65 ha met een directe ligging aan de Linge.

Het is mogelijk de oppervlakte met cultuurgronden uit te breiden tot ruim 5 ha.

Een mooie kans om mooi te wonen met daarbij een gezonde onderneming.

Vraagprijs:
- bij circa 1,65 hectare, € 575.000,-- k.k.
- bij ruim 5 hectare, € 895.000,-- k.k.

Algemeen:
De goede ontsluiting aan de toegangsweg naar het dorp Ochten en nabij de afrit van de autosnelweg A15 zorgen er voor dat de boerderijwinkel -voor agrarisch producten zoals groente, fruit en bloemen- ideaal is gelegen.

Dit kan worden gecombineerd met prettig wonen in een authentieke woning uit 1930 met ten zuiden hiervan een ruime oppervlakte die direct aan de Linge is gelegen en zich prima leent voor het inrichten van een parkachtige tuin met veel privacy.

Dan blijft er nog een ruime oppervlakte beschikbaar voor de agrarische productie met daartoe ook diverse schuren, stallen en een tunnelkas. Dit allemaal op een perceel met een oppervlakte van 1.64.85 ha.

Indien gewenst kan aanvullend nog 3.37.15 ha cultuurgrond worden aangekocht waardoor het totaal op 5.02.00 ha uitkomt. Deze cultuurgrond ligt aansluitend aan het bebouwde perceel maar heeft ook diverse zelfstandige ontsluitingen op de Overbroeksestraat.

Dit alles is gelegen op een goede locatie direct aan de rand van Ochten met een snelle verbinding naar de omliggende dorpen en steden via de provinciale wegen N233 en N320 en de autosnelweg A15.

Woning:
Gebouwd rond 1930 met daarbij nog de oorspronkelijke indeling. De keuken is aanwezig in de tussenbouw welke zorgt voor een directe verbinding met de aangebouwde schuur waarin bijvoorbeeld een uitbreiding van de woonoppervlakte zou kunnen plaatsvinden. De inhoud van het woonhuis bedraagt circa 450 m³.


Indeling:

Begane grond:
Vanuit de entree bij de voordeur zijn de woonkamer en de huidige kantoorruimte toegankelijk, daarnaast is hier de trapopgang aanwezig met daaronder een eenvoudige doucheruimte. Zowel de woonkamer als de kantoorruimte zijn voorzien van een gaskachel.

De keuken is voorzien van een keukenblok met betegeld aanrechtblad met dubbele gootsteen, onderkastjes, gasfornuis en oven. Een geiser voorziet in warm water en de kelder met een stahoogte van circa 1,6 meter in ruime opslagmogelijkheden. Vanuit de keuken is de aangebouwde schuur te bereiken waarbij op de deel de toiletruimte aanwezig is.

Verdieping:
De met hout beschoten mansardekap is goed zichtbaar op de overloop met aangrenzend daaraan drie slaapkamers. Boven de slaapkamers is een houten zolder/vliering aanwezig.

Voorzieningen:
Het pand is aangesloten op de gebruikelijke nutsvoorzieningen behalve centraal antenne/glasvezel.
Bij het hoofdgebouw zijn schuiframen aanwezig met bovenlichten voorzien van geprofileerd en gekleurd glas. Slechts bij de keuken is sprake van dubbel glas.
Overal zijn paneeldeuren aanwezig.
Op de verdieping is geen verwarming aanwezig.
De woning is niet geïsoleerd.

Aangebouwde schuur:
Deze schuur met een bebouwde oppervlakte van circa 130 m² is, evenals het woonhuis waarmee deze verbonden is, in 1930 gebouwd als veestal voorzien van een zolderruimte voor het hooi. De grup met roosters is nog aanwezig maar vee heeft er al lange tijd niet meer gestaan, het gebruik blijft nu beperkt tot bergruimte. De grote beschikbare ruimte leent zich prima voor een nieuw meer functioneel gebruik.

Aan de voorzijde van het gebouw is de deel aanwezig met daarbij dubbele schuifdeuren in de voorgevel.

De schuur is opgetrokken in steens muren en voorzien van een onbeschoten zadeldak dat is gedekt met keramische pannen. Aan de achterzijde is een bergruimte met lessenaarsdak aangebouwd met een oppervlakte van circa 27 m².

Berging:
Nabij de woning is een voormalig washok van circa 2,8 x 4,8 meter aanwezig dat zich prima leent als bergruimte / tuinhuis. Het is opgetrokken in steens muren en voorzien van een onbeschoten zadeldak met dakpannen.

Fruitschuur met verkoopruimte:
Dit gebouw bestaat uit twee aaneen gebouwde delen, ieder voorzien van een zadeldak dat is gedekt met keramische pannen, in hoofdzaak uitgevoerd in spouwmuren en gelijktijdig in 1930 gerealiseerd. De bebouwde oppervlakte bedraagt in totaal circa 225 m², hiervan is ongeveer 55 m² in gebruik als verkoopruimte en voor het overige de opslag hiervoor waaronder een koelcel voor groente en fruit.

De verkoopruimte heeft een plavuizenvloer en de wanden evenals het plafond zijn uitgevoerd in sandwichpanelen.

Aan de zijkant van de fruitschuur is een (voormalig) schapenhok aangebouwd.

Stal en werkplaats:
De stal en werkplaats zijn in 1978 gebouwd en betreffen een bebouwde oppervlakte van circa 215 m², zijn uitgevoerd in spouwmuren en voorzien van een zadeldak dat is gedekt met asbestcementgolfplaten. Het gehele gebouw is voorzien van een zolder dat bij de werkplaats aan de onderzijde een plafond van asbestplaten heeft. Bij de werkplaats is een vaste trap aanwezig voor de toegang tot de zolder.

De stal wordt al geruime tijd niet meer gebruikt voor het houden van vee zodat de hokinrichting al deels is verwijderd, dit is echter eenvoudig weer op orde te brengen. De mestkelders zijn nog aanwezig en hebben een totale inhoud van circa 140 m³.

Kapschuur en schapenstal:
De kapschuur is in het verleden gebruikt voor de opslag van hooi, stro en ander veevoer maar wordt tegenwoordig gebruikt als machineberging. De goothoogte bij de open voorzijde betreft circa 4 meter en aan de achterzijde circa 2,7 meter. Een deel van de kapschuur is voorzien van een voorgevel met dubbele deuren. De kapschuur betreft een oppervlakte van totaal circa 90 m².

De schapenstal betreft een afzonderlijk aangebouwd onderdeel met een oppervlakte van circa 45 m².

De gehele uitvoering is eenvoudig maar functioneel. Het gebouw is opgetrokken in metselwerk en gedekt met asbestcementgolfplaten.

Aan de achterzijde van de kapschuur is daarnaast nog een (voormalige) werktuigenberging aangebouwd.

Tunnelkas:
De tunnelkas is in 2001 gerealiseerd en heeft een oppervlakte van circa 480 m².

Overige gebouwen:
Op het perceel zijn verder nog aanwezig een hondenhok, opslag voor bloemen en schapenhok. Deze worden niet meer gebruikt in de dagelijkse bedrijfsvoering en verkeren in een matige staat van onderhoud. Hierbij dient, evenals bij het schapenhok aan de fruitschuur en de werktuigenberging aan de kapschuur, rekening gehouden te worden met asbesthoudende bouwmaterialen.

Erf en aangrenzende grond:
Een dubbele draaipoort met een breedte van circa 8,5 meter zorgt er voor dat het erf kan worden afgesloten ten opzichte van de openbare weg maar tijdens de openingstijden van de winkel toch goed toegankelijk is.

De verhardingen in de vorm van asfalt (met onderliggende puinverharding) en beton zorgen voor goede parkeermogelijkheden en toegankelijkheid naar de diverse gebouwen.

Buiten het erf is op diverse plaatsen sprake van oude half-verhardingen -onder andere van de oude kuilplaten voor voeropslag- en puin. Hiermee zijn in het verleden onder andere ook sloten gedempt.

Extra cultuurgrond:
De eventueel extra aan te kopen cultuurgrond betreft een kadastrale oppervlakte van 3.37.15 en is nu in gebruik als grasland en heeft diverse zelfstandige ontsluitingen op de Overbroeksestraat.

Kwaliteit van de grond is zavel/lichte klei met grondwatertrap V / VI (gemiddeld hoogste grondwaterstand minder dan 40 of 40 tot 80 cm beneden maaiveld en gemiddeld laagste grondwaterstand van meer dan 120 cm beneden maaiveld).

Bestemming:
Het gehele object heeft een agrarische bestemming met daarbij een ruim bouwvlak ter plaatse van de woning en bedrijfsgebouwen. Bij deze bestemming is de verwerking van agrarische producten en productiegebonden detailhandel toegestaan.

Verder zijn er dubbelbestemmingen voor de watergangen en riolering evenals gebiedsaanduidingen voor een spuitzone en vrijwaringszone-weg.

In het bestemmingsplan zijn diverse wijzigingsregels opgenomen welke een andere functie of gebruik mogelijk maken.

Voor meer bestemmingsplaninformatie kunt u behalve ons of de website van de overheid www.ruimtelijkeplannen.nl, ook contact opnemen met de gemeente Neder-Betuwe, bezoekadres Burgemeester Lodderstraat 20 in Opheusden, telefoon 0488-449999.

Overige informatie:
- Alle vermelde maatvoeringen in deze brochure, inclusief de tekeningen zijn indicatief en niet altijd exact.
- Op het perceel kadastraal bekend gemeente Ochten sectie G nummer 277 (groot 1.64.85 ha) met daarop de diverse gebouwen is een zakelijk recht als bedoeld in de Belemmeringenwet Privaatrecht van toepassing voor Liander Infra Oost N.V.
- De extra cultuurgrond betreft de percelen kadastraal bekend gemeente Ochten sectie G nummers 278, 279 en 281 respectievelijk groot 0.04.20 ha, 3.23.70 ha en 0.09.25 ha. Bij het perceel met nummer 279 is hierbij een zakelijk recht als bedoeld in de Belemmeringenwet Privaatrecht van toepassing voor Waterschap Rivierenland.

Aanvaarding in overleg.
Nabijgelegen:
Gerelateerd aanbod:
Geen gerelateerd aanbod gevonden.
Contactgegevens:


Geerstraat 8, 6651 CA Druten
Telefoon: 0487-512147
E-mail: raadgevers@delorijn.nl
Internet: raadgevers.delorijn.nl