0487-512147 raadgevers@delorijn.nl Geerstraat 8, 6651 CA Druten Postbus 145 6650 AC Druten

Hoogbroekstraat 10 WAMEL

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Boerderij
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1955
Ligging  :  Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, open ligging, vrij uitzicht
Woonoppervlakte  :  125 m²
Perceeloppervlakte  :  15.930 m²
Inhoud  :  475 m³
Totaal aantal kamers  :  6
Aantal slaapkamers  :  3
Tuin  :  Fraai aangelegd, 26 x 28 m
Parkeergelegenheid  :  Aangebouwd steen, vrijstaand steen
Overige ruimte  :  toilet, hal, berging, provisieruimte, wasruimte
Omschrijving:
Hoogbroekstraat 10, Wamel

Op een rustige en goed ontsloten locatie gelegen in de landelijke omgeving van Wamel staat deze in 1955 gerealiseerde boerderij met diverse bijgebouwen aan de Hoogbroekstraat op een perceel van circa 7.500 m². Hierbij wordt de mogelijkheid geboden om de oppervlakte, in overleg en afhankelijk van uw wensen, uit te breiden tot 15.930 m².

Dit object staat midden in de rustieke omgeving van Wamel in het Land van Maas en Waal, maar is toch gelegen nabij bijvoorbeeld de dorpen Wamel en Beneden-Leeuwen met het bijbehorende winkelcentrum. Voorzieningen zijn daardoor in minder dan 5 tot 10 minuten per auto of fiets te bereiken. Ook de stad Tiel is binnen 15 minuten te bereiken via de A15 welke op een afstand van circa 8,7 kilometer ligt.

De boerderij op een ruim perceel leent zich uitstekend voor het hobbymatig houden van bijvoorbeeld paarden, runderen of andere dieren. Daarnaast is in één van de bijgebouwen een complete extra woonruimte aanwezig welke geschikt is voor bijvoorbeeld mantelzorg of een bed & breakfast, uw gebruikswensen hierbij leggen wij graag ter toetsing bij de gemeente West Maas en Waal voor.

Door de totale oppervlakte tot 15.930 m² is dit object ook geschikt voor een agrarisch bedrijf.


Omschrijving per object

1. Woonhuis en aangebouwde Hollandse stal
Een in het jaar 1955 gebouwd woonhuis met aangebouwde Hollandse stal en een royale fraai aangelegde tuin. In de Hollandse stal is naast de grupstal met 24 veestandplaatsen tevens een garage en ruime achterbouw ten behoeve van het woonhuis aanwezig.

Het woonhuis heeft inclusief de achterbouw een woonoppervlak van circa 76 m² op de begane grond en circa 49 m² op de verdieping. De inhoud daarbij bedraagt circa 475 m³.

1.1 woonhuis
De indeling en uitvoering van het woonhuis is verder als volgt:

- Begane grond -
- Hal met voordeur, meterkast en trapopgang, toegang naar kantoor/studeerkamer en de woonkamer met open keuken. De vloer is voorzien van tapijt, muur tot een hoogte van 1,5 meter stucwerk met daarboven behang en plafond van kunststof schroten.
- Toilet, volledig betegeld en een kunststof systeemplafond.
- Kelder, groot 4,5 x 2 meter, uitgevoerd met een betonvloer, de muren met grof stucwerk en voldoende stahoogte met circa 1,85 meter.
- Woonkamer met open keuken, woongedeelte voorzien van eikenhouten vloer, muren met behang, plafond met stucwerk en een inbouw provisiekast. Het keukengedeelte is voorzien van dezelfde doorgetrokken eikenhouten vloer, tegels op de muren tot een hoogte van circa 1,60 meter en een schrotenplafond. Verder is de keuken uitgerust met een inbouwkoelkast (defect), inbouwoven (Bauknecht) en een gefineerd aanrechtblad.
- Kantoor/studeerkamer met een toegang naar de tuin. Uitgevoerd met tapijt op de vloer, muren met behang en plafond met stucwerk. De kamer is voorzien van een decoratieve schouw (niet werkend) en een inbouwkast.
- Achterbouw over de volle breedte van het achterhuis met tapijt op de vloeren, plafond/verdiepingsvloer van holle bouwstenen.

- Verdieping -
- Overloop voorzien van tapijt op de vloer, behang op de muren en een plafond met gipsplaten.
- Drie slaapkamers allen voorzien van tapijt op de vloer, behang op de muren en een plafond met gipsplaten.
- Ruime volledig betegelde badkamer met plafond van gipsplaten, voorzien van een douchecabine, ligbad en wastafel.
- Toilet volledig betegeld met een plafond van gipsplaten.

Bijzonderheden
- Met uitzondering van de achterbouw is het woonhuis voorzien van dubbelglas.
- CV-installatie voor de verwarming en warm water, de hierbij behorende propaangastank wordt gehuurd.
- Aangesloten op de persriolering van de gemeente.

1.2 Hollandse stal
Behalve de eerder genoemde achterbouw is direct aangrenzend hieraan een berging/garage aanwezig evenals de grupstal. De grupstal betreft een centrale deel met voergoten van beton en aan weerszijden 12 veestandplaatsen.

2. Bedrijfsgebouw met extra woonruimte
Een agrarisch bedrijfsgebouw (jongveestal) waarbij aan de voorzijde inpandig een extra woonruimte is gerealiseerd met daarbij een ruime bijbehorende siertuin.

2.1 Extra woonruimte
Het woonoppervlak van circa 84 m² is op de begane grond aanwezig, de indeling van de extra woonruimte is hierbij als volgt:

- Begane grond -
- Entree, CV-ruimte, toegang naar keuken en woongedeelte, toilet (volledig betegeld).
- Open keuken met gefineerd aanrechtblad, inbouwoven met fornuis (Pelgrim), afzuigkap, dubbele gootsteen en een inbouwkoelkast.
- Woonkamer.
- Slaapkamer met een toegang naar het erf.
- Slaapkamer.
- Zeer ruime badkamer met ligbad, invalide toilet, douche en wastafel. De vloer en muren zijn voorzien van tegels en het plafond van gipsplaten.

Met uitzondering van de hierboven genoemde natte ruimten, zijn de vertrekken uitgevoerd met plavuizen op de vloer, behang op de muren en plafonds met gipsplaten.

2.2 Jongveestal
In het resterende gedeelte van het bedrijfsgebouw zit een jongveestal (circa 7,5 x 10,3 meter). Verbonden aan deze jongveestal bevindt zich een bergruimte (circa 3,55 x 3 meter) voor bijvoorbeeld tuingereedschappen.
3. Veeschuur
Een in het jaar 1968 gebouwde veeschuur (circa 24 x 17,5 meter) voorzien van diverse potstallen voor zowel volwassen runderen als jongvee. Ondanks het bouwjaar is deze schuur nog zeker functioneel voor houden van vee. Tevens is de schuur voorzien van een zolder ten behoeve van bijvoorbeeld de opslag van hooi en stro.

4. Wagenschuur
Naast de Hollandse stal staat een goed bruikbare wagenschuur (circa 6,5 x 15,5 meter) voor bijvoorbeeld de stalling van auto's, een tractor of andere machines.

5. Hooiberg
Achter de deel van de boerderij staat een karakteristieke hooiberg met een in hoogte verstelbaar dak.

6. Erf
Het erf rondom en tussen de bedrijfsgebouwen is deels verhard met betonklinkers en deels met gestort beton. Het erf biedt voldoende ruimte om met landbouwmachines te manoeuvreren.

7. Diversen
- Bij alle bijgebouwen is volgens opdrachtgever sprake van asbestvrije dakbedekking.
- Achter de veeschuur is een vanghok om het vee ten velde mee te kunnen verzamelen aanwezig.
- Tot slot is aansluitend aan het erf een mestplaat geplaatst (circa 12 x 10 meter).


Planologie
Het object ligt in het bestemmingsplan "Buitengebied West Maas en Waal" dat door de raad van de gemeente West Maas en Waal op 27 juni 2013 is vastgesteld en onherroepelijk is geworden op 9 juli 2014.

Volgens dit bestemmingsplan is het object onder andere bestemd voor:
- Agrarische doeleinden en grondgebonden en niet-grondgebonden agrarische bedrijven.
- Binnen het hierbij behorende bouwvlak is één agrarisch bedrijf met één bedrijfswoning toegestaan.
- Het uitoefenen van een beroep aan huis of bedrijf aan huis.
- Ondergeschikte detailhandel in eigen vervaardigde producten en streekgeproduceerde producten.
- Extensief recreatief medegebruik.

Het bestemmingsplan biedt daarnaast, onder eventuele voorwaarden, mogelijkheden om:
- De bestemming ter plaatse van de boerderij te wijzigen naar "wonen" of "bedrijf".
- 25% van de bestaande bedrijfsgebouwen tot een maximum van 350 m² aan te wenden voor nevenfuncties zoals verblijfsruimten voor een zorgboerderij, recreatieappartementen en recreatiewoningen, een kleinschalig kampeerterrein, bed & breakfast of kleinschalige horeca (als nevenfunctie van de agrarische bedrijfsvoering).
- Uitbreiding van de bedrijfswoning tot 800 m³.
- Een deel van de bedrijfswoning of bijbehorende bouwwerken als afhankelijke woonruimte (inwoning) te gebruiken ten behoeve van mantelzorg/meergeneratiewoning.


Wij beschikken op ons kantoor over complete voorschriften. Vanzelfsprekend kunt u desgewenst op het gemeentehuis te Beneden-Leeuwen ook informatie inwinnen of de website www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen.


Vergunning
Op basis van het Besluit Melkrundveehouderijen milieubeheer is in 1997 een melding gedaan voor het houden van rundvee en is deze destijds door de gemeente West Maas en Waal geaccepteerd.

De actueel vergunde situatie is tevens raadpleegbaar via gelderland.vaa.com (Bestand Veehouderij Bedrijven). Volgens deze Provinciale internetsite is het houden van de volgende runderen vergund:
- 30 zoogkoeien ouder dan twee jaar
- 30 stuks vrouwelijk jongvee tot 2 jaar
- en 47 vleesstieren en overig vleesvee van 6 tot 24 maanden

Kadastrale informatie
- Kadastrale gemeente Wamel, sectie M, nummer 673, groot: 1.07.90 ha (ondergrond woonhuis, bedrijfsgebouwen, erf en deels landbouwgrond).
- Kadastrale gemeente Wamel, sectie M, nummer 803 , groot: 0.51.40 ha (landbouwgrond en ondergrond kavelpad).

Belemmerende rechten
- Beide percelen zijn gelegen in de Ruilverkaveling Land van Maas en Waal, uit de voorlopige Lijst der Geldelijke Regelingen blijkt vooralsnog dat er geen ruilverkavelingrente is te verwachten.
- Perceel Wamel M 673 is belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen van de gemeente West Maas en Waal.
- Perceel Wamel M 803 is belast met een opstalrecht van de Gasunie Transport Services B.V.

Wij beschikken op ons kantoor over getailleerde informatie over deze opstalrechten welke wij desgewenst ter beschikking kunnen stellen.


Oplevering en aanvaarding
In overleg.
Nabijgelegen:
Gerelateerd aanbod:
Geen gerelateerd aanbod gevonden.
Contactgegevens:


Geerstraat 8, 6651 CA Druten
Telefoon: 0487-512147
E-mail: raadgevers@delorijn.nl
Internet: raadgevers.delorijn.nl