0487-512147 raadgevers@delorijn.nl Geerstraat 8, 6651 CA Druten Postbus 145 6650 AC Druten

Koningstraat 89 AFFERDEN

Deze woning is verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Vrijstaande woning
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1983
Ligging  :  Aan bosrand, beschutte ligging, open ligging
Energielabel  :  Klasse C
Woonoppervlakte  :  188 m²
Perceeloppervlakte  :  9.688 m²
Inhoud  :  725 m³
Totaal aantal kamers  :  11
Aantal slaapkamers  :  4
Parkeergelegenheid  :  Parkeerplaats
Overige ruimte  :  bijkeuken, toilet, gang
Omschrijving:
Woning en paardenstallen op een huiskavel van 0.96.88 ha

Algemeen
Op de grens van Druten en Afferden bij het Drutens Bosje en op een korte afstand tot het winkelcentrum, scholen en het sportpark - met onder andere een rijhal voor paarden - is het prettig wonen en werken bij deze boerderij waarvan het perceel 9.688 m² groot is.

Diverse paardenboxen, schapenstallen, een veldschuur, de buitenbak en weiland zorgen ervoor dat het in het bestemmingsplan toegestane gebruik als manege goed kan worden toegepast. Maar er is ook een zeer ruime privétuin met terras bij het woonhuis, welke (nu nog) een bedrijfswoning betreft. Voor particulieren die ruim in het buitenleven willen wonen zijn er ook goede mogelijkheden.

Woning
Door de omliggende groensingels is er volop sprake van privacy maar ook een enigszins verscholen ligging van de woning. Maar indien gewenst kan een duidelijk zichtbare oriëntatie op de Koningstraat eenvoudig worden gerealiseerd.

De woning is na een brand herbouwd in 1983, waardoor de eerdere steense muren nu zijn uitgevoerd in spouw met isolatie. Het fundament is bij de hal, keuken, bijkeuken en aangrenzende slaapkamer eveneens opnieuw opgebouwd. Hoofdzakelijk is er sprake van dubbelglas, deels in houten en deels in kunststof kozijnen. Verwarming vindt plaats door middel van radiatoren, gecombineerd met vloerverwarming in de keuken en woonkamer. De combiketel is in 2009 geplaatst.

Begane grond
Achter de voordeur is een ruime L-vormige gang aanwezig die doorloopt tot de achterdeur. Deze geeft toegang tot de ruime leefkeuken en woonkamer, allemaal voorzien van een plavuizenvloer.

Vanuit de leefkeuken is er een goed overzicht op het erf en de stallen. Het keukenblok heeft massief houten kasten met daarop een granito aanrechtblad met dubbele gootsteen. Boven het 5-pits gasfornuis is een bijpassende schouw met daarin de afzuigkap aanwezig.

De ruime woonkamer is L-vormig waardoor deze knus kan worden ingericht. De opkamer
- met daaronder de oude kelderruimte - en de bovenlichten met glas in lood geven daarbij de authentieke charme. Een schoorsteenkanaal voor een houtkachel is beschikbaar.

Verder zijn er op de begane grond nog een toiletruimte, slaapkamer en bijkeuken aanwezig.
Verdieping
Op de verdieping is een grote overloop aanwezig welke toegang geeft tot 3 ruime slaapkamers, een badkamer evenals de technische ruimte. In de badkamer zijn een ligbad, doucheruimte, wastafel en toilet aanwezig.
De kasten bij de overloop en slaapkamers samen met de zolderruimten geven veel opbergruimte.

Stallen
Het gebouw met een afmeting van circa 19,9 x 9,7 meter en is in 1987 gerealiseerd. Er zijn
4 hardhouten paardenboxen in aanwezig, waarvan er 3 ook vanaf het erf toegankelijk zijn. Daarnaast zijn er nog diverse stallen die de laatste jaren voor het houden van schapen zijn gebruikt, maar oorspronkelijk ook voor rundvee en varkens zijn bedoeld. Deels is hierbij sprake van onderkeldering voor de opslag van mest.

De ruimte met dubbele openslaande deuren naar het erf kan bijvoorbeeld gebruikt worden als garage of werkplaats. Over de gehele lengte van het gebouw is sprake van een ruime hooizolder. De dakbedekking daarboven bestaat uit asbesthoudende golfplaten.

Voor het gebouw is er sprake van een ruim dat is voorzien van een verharding met hoofdzakelijk gebakken klinkers, bij de toegangsweg betreffen dit betonklinkers.

Veldschuur
De veldschuur uit 1998 heeft een afmeting van circa 15 x 6 meter en is voorzien van een dakbedekking met asbestvrije golfplaten die in het najaar van 2013 zijn vernieuwd. Aan één zijde is deze schuur volledig open, verder zijn de gevels voorzien van damwand.

Tussen de veldschuur en de stallen is een betonverharding aanwezig, deels uitgevoerd met keerwanden ten behoeve van de opslag van vaste mest.

Buitenbak
De buitenbak is circa 40 x 20 meter groot en is voorzien van een omheining van hardhouten palen met beschoeiing en 4 lichtmasten.

Planologie
Het gehele object heeft een bestemming "agrarisch" met de functieaanduiding "manege" en daarbij een ruim bouwvlak (nagenoeg het gehele perceel).
Verder is de dubbelbestemming "waarde-archeologie 3" en gebiedsaanduiding "overige zone - landschapstype waaloeverwallen" van toepassing. Voor meer bestemmingsplaninformatie kunt u de website van de overheid ruimtelijkeplannen.nl raadplegen of contact met ons opnemen.

In het bestemmingsplan zijn diverse wijzigingsregels opgenomen die onder voorwaarden een andere functie of gebruik mogelijk maken. Zoals een wijziging naar de bestemming "wonen" waarbij de bedrijfswoning mag worden gebruikt als burgerwoning. Indien u plannen heeft in die richting raden wij u aan om contact op te nemen met de gemeente Druten.
Nabijgelegen:
Gerelateerd aanbod:
Geen gerelateerd aanbod gevonden.
Contactgegevens:


Geerstraat 8, 6651 CA Druten
Telefoon: 0487-512147
E-mail: raadgevers@delorijn.nl
Internet: raadgevers.delorijn.nl