0487-512147 raadgevers@delorijn.nl Geerstraat 8, 6651 CA Druten Postbus 145 6650 AC Druten

Parallelweg 53 a OPHEUSDEN

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Vrijstaande woning met loods
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  2001-2010
Ligging  :  Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging
Energielabel  :  Klasse A
Woonoppervlakte  :  161 m²
Externe bergruimte  :  415 m²
Perceeloppervlakte  :  8.740 m²
Inhoud  :  601 m³
Totaal aantal kamers  :  9
Aantal slaapkamers  :  5
Parkeergelegenheid  :  Vrijstaand steen, parkeerplaats
Overige ruimte  :  bijkeuken, toilet, hal, berging, provisieruimte
Omschrijving:
Woning en grote loods op een perceel van 8.740 m²

Algemeen
Op een landelijke locatie in het buitengebied van Opheusden is het zeer ruime perceel met een oppervlakte van 8.740 m² met woning en loods gelegen. Door de ligging aan een doodlopende zijweg is er geen sprake van doorgaand verkeer.

In de degelijk gebouwde en goed onderhouden woning met ruime fraai aangelegde tuin is het prettig wonen. Dit kan ook goed gecombineerd worden met hobby's en werken door de dierenweide, ruime oppervlakte landbouwgrond evenals het ruim opgezette erf met de grote loods.

Opheusden telt rond de 6.000 inwoners, heeft een station waardoor bijvoorbeeld Tiel of Arnhem goed met de trein zijn te bereiken en heeft een goede ontsluiting naar de autosnelweg A15. De winkels van Opheusden zijn hoofdzakelijk gesitueerd in de dorpskern. Het dorp heeft kerken en basisscholen. In sporthal de Biezenwei zijn diverse sportverenigingen actief.
In het karakteristieke rivierenlandschap liggen schitterende plekjes. Een fietstocht of wandeltocht in westelijke richting over de Rijnbandijk voert langs onder meer Fort De Spees. En de prachtige uitzichten op de Utrechtse Heuvelrug en natuurgebied De Blauwe Kamer aan de overzijde van de Rijn, maken een tochtje extra de moeite waard. Eén van de oudste Nederlandse veerverbindingen brengt u naar Wageningen.

Woning
Door de ligging aan een doodlopende weg en de fraai ingerichte tuin met diverse terrassen is er sprake van rust en privacy. De woning is in 2002 gebouwd, geheel voorzien van dubbelglas gezet in houten kozijnen en goed onderhouden.

Begane grond
Achter de voordeur is de ruime entree aanwezig met toiletruimte, vaste kast, trapopgang en een toegang tot de ruime leefkeuken en woonkamer.

Vanuit de leefkeuken is er een goed overzicht op het erf en de loods. Een buitendeur geeft rechtstreeks toegang tot een terras en de tuin. Het keukenblok heeft een u-vorm met veel kastruimte met daarop een granieten aanrechtblad met dubbele gootsteen. De apparatuur betreft een keramische kookplaat, hoge koelkast, vaatwasser (2015) en combi-oven (2017).

De woonkamer bevindt zich aan de zuidzijde van de woning en is iets kleiner dan de leefkeuken. Een tuindeur is niet aanwezig maar kan nog relatief eenvoudig worden gerealiseerd, evenals bijvoorbeeld een uitbreiding.

Schuifdeurwanden bij de kastruimten en voor de wasmachine, droger en CV-installatie zorgen voor een geordende bijkeuken. Vanuit de bijkeuken is ook het kantoor toegankelijk. De buitendeur zorgt voor een praktische achterom.

Verdieping
Op de verdieping is een centrale overloop aanwezig welke toegang geeft tot 5 slaapkamers en de badkamer. In de badkamer zijn een ligbad, doucheruimte, badmeubel met wastafel en toilet aanwezig.

De ruime zolder is met een vlizotrap te bereiken.

Loods
Het gebouw met een afmeting van circa 20 x 15 meter is in 2002 zeer degelijk in de vorm van systeembouw gerealiseerd. Hierbij is gebruik gemaakt van gegalvaniseerde spanten met daartussen prefab betonwanden die geïsoleerd zijn en voorzien van een fraaie afwerking aan de buitenzijde. Het dak is voorzien van asbestvrije golfplaten met daaronder isolatie, de lichtplaten zijn dubbelwandig. Een overheaddeur in de voorgevel en loopdeuren geven toegang tot de loods.

Inpandig is op de begane grond een kantoorruimte, kantine met keukenblok evenals wasruimte met toilet, douche en wasmachineaansluiting aanwezig. Een CV-combiketel voorziet in verwarming en warm water evenals dubbelglas in zowel de buitengevels als de binnenwanden voor het verdere comfort. Dit is eveneens van toepassing bij de twee extra gestoffeerd afgewerkte ruimten op de verdieping. De verdieping is toegankelijk met een vaste trap en voorziet verder in opslag en magazijnruimte.

Vanuit de grote ruimte op de begane grond is de, door middel van een schuifdeur afgescheiden, verwarmde werkplaats bereikbaar. Aangrenzend hieraan is ook de technische ruimte met een zware hydrofoorpomp bereikbaar. Met ondergrondse leidingen en diverse aansluitpunten is hiermee beregening mogelijk.

Rondom de loods is een zeer ruime verharding aanwezig in de vorm van betonnen klinkers. De H-vorm hiervan zorgt er voor dat deze voor zwaar verkeer geschikt zijn.


Dierenweide, paardenstal en landbouwgrond
De dierenweide is voorzien van een gaasafrastering met bovenbuis. De paardenstal heeft 3 afzonderlijke ruimten met ieder een deur bestaande uit een onder- en bovendeel.

De landbouwgrond wordt op dit moment nog gebruikt als boomkwekerij, maar kan bijvoorbeeld ook ingezaaid worden met gras zodat een grote paardenwei beschikbaar komt.

Planologie
Het bestemmingsplan "Buitengebied Kesteren" is van toepassing. Ter plaatse van de woning, loods en dierenweide is de bestemming "wonen" geldend, voor het overige is de bestemming "agrarisch" geldend.

In dit bestemmingsplan zijn diverse afwijkingsregels opgenomen ten behoeve van onder andere aan huis verbonden nevenactiviteiten en kantoor- en praktijkruimten, bed & breakfast, kleinschalig kamperen en mantelzorg.

Voor meer bestemmingsplaninformatie kunt u de website van de overheid (ruimtelijke plannen) raadplegen of contact opnemen met ons of de gemeente Neder-Betuwe.

Overige informatie
Alle vermelde maatvoeringen inclusief de tekeningen zijn indicatief en niet altijd exact.

Aanvaarding in overleg
Nabijgelegen:
Gerelateerd aanbod:
Geen gerelateerd aanbod gevonden.
Contactgegevens:


Geerstraat 8, 6651 CA Druten
Telefoon: 0487-512147
E-mail: raadgevers@delorijn.nl
Internet: raadgevers.delorijn.nl