0487-512147 raadgevers@delorijn.nl Geerstraat 8, 6651 CA Druten Postbus 145 6650 AC Druten

Erichemseweg 29 B Erichem

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Bijzonder woonhuis
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1945-1959
Ligging  :  Aan rustige weg
Woonoppervlakte  :  238 m²
Perceeloppervlakte  :  5.650 m²
Inhoud  :  1.125 m³
Totaal aantal kamers  :  4
Parkeergelegenheid  :  Parkeerplaats
Overige ruimte  :  gang, stookruimte
Omschrijving:
Te koop! De voormalige basisschool 'De Kastanjepoort' op korte afstand van de A15, woonlocatie met veel andere gebruiksmogelijkheden.

De voormalige basisschool in Erichem staat op een ruime kavel van ongeveer 5.650 m² en mag met behoud van het hoofdgebouw worden verbouwd tot maximaal 2 geschakelde woningen.

Totaal mag 50% van het bouwvlak, groot 1.150 m² inclusief de ruimte voor een bijgebouw, worden bebouwd. Dit betekent zo'n 575 m² bouwvlak per woning.

De combinatie "wonen– werken" (wonen met kantoor/atelier/galerie) behoort ook tot de mogelijkheden.

Het karakteristieke hoofdgebouw is gebouwd in 1955, heeft een te behouden oppervlakte van ongeveer 238 m² en bestaat uit één bouwlaag met een karakteristieke kap. Het gebouw is opgetrokken met schoon metselwerk gevels, heeft betonnen vloeren, houten kozijnen met veelal geïsoleerd glas en een samengestelde kapconstructie voor een deel gedekt met riet en voor een deel met pannen.

Algemeen
Het vrijstaande in steen opgetrokken schoolgebouw heeft aan de achterzijde circa 6 semipermanente units waarin diverse onderwijsfuncties waren ondergebracht. De voormalige basisschool staat op een ruim perceel van ongeveer 5.650 m² dat verder is ingericht als tuin en schoolplein met aan de achterzijde een groot speel- en trapveld.

Het hoofdgebouw, met een karakteristieke kap, dateert uit ± 1955. De ramen bestaan uit kunststof kozijnen met veelal geïsoleerd glas. In het gebouw zijn nog de voormalige lerarenkamer en enkele schoollokalen, toiletten en stookruimte aanwezig.

Het perceel heeft een eigen oprit met een achterom aan de zuidzijde van het perceel. Aan de achterzijde van het hoofdgebouw is een met tegels verhard schoolplein, omzoomd door hekwerken en ingericht met diverse speeltoestellen. Aan de achterzijde van het schoolplein is een groot speel- en trapveld met twee goals.

Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Bestemming
In 2017 is de bestemming van het perceel gewijzigd in de ruime bestemming 'Centrum' om onder andere bewoning van het gebouw mogelijk te maken.

Onder de bestemming 'Centrum' valt daarnaast
- Detailhandels- en bedrijven
- Zakelijke en maatschappelijke dienstverlening
- Ateliers voor kunstenaars
- Doeleinden van handel en bedrijf die behoren tot maximaal categorie 2 zoals in de Staat van bedrijfsactiviteiten is vermeld bij het plan
- Bijbehorende bewoning, inclusief mantelzorg en daarbij behorende doeleinden.

Binnen de bestemming 'Centrum' is een ruim bouwvlak opgenomen, totaal groot ca. 1.150 m². Dit vlak is voor 50% aangeduid als bebouwingspercentage, inclusief een bijgebouw.
Op grond van het geldende bestemmingsplan is er ruimte voor maximaal 2 woningen binnen het bouwvlak.

Units in overleg te slopen
Het object heeft de aanduiding 'Karakteristiek'. Dit houdt in dat het hoofd schoolgebouw behouden moet blijven. De units, de noodgebouwen aan de achterzijde, kunnen - in overleg met de verkoper - wel worden gesloopt.

Kadastrale gegevens
Gemeente Buren, sectie F, nrs. 1326 en 1327 (dit perceel wordt nog kadastraal ingemeten)
Beide percelen zijn tezamen ca. 5.650 m² groot

Aanvaarding in overleg
Het pand kan op korte termijn worden aanvaard.

Informatie
Meer inlichtingen over het te verkopen object zijn te verkrijgen bij de heer G.J. Versteeg, makelaar bij De Lorijn raadgevers tel. 0487 - 51 21 47
Nabijgelegen:
Gerelateerd aanbod:
Geen gerelateerd aanbod gevonden.
Contactgegevens:


Geerstraat 8, 6651 CA Druten
Telefoon: 0487-512147
E-mail: raadgevers@delorijn.nl
Internet: https://raadgevers.delorijn.nl