0487-512147 raadgevers@delorijn.nl Geerstraat 8, 6651 CA Druten Postbus 145 6650 AC Druten

Groeneweg 0 ong ZOELMOND

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Bouwkavel
Bouwtype  :  N.v.t.
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Ligging  :  Aan rustige weg
Perceeloppervlakte  :  670 m²
Omschrijving:
In de Betuwe ligt het pittoreske dorp Zoelmond. In dit goed bereikbare en toch rustig gelegen dorp, ligt aan de Groeneweg - aan de achterzijde van de voormalige lagere school - een mooie ruime bouwkavel van ± 670 m² geschikt voor de bouw van een vrijstaande woning met bijgebouw of garage.

Algemene omschrijving van de bouwkavel
Aan de Groeneweg, naast huisnummer 2, ligt een ruime bouwkavel geschikt voor de bouw van een vrijstaande woning met garage of bijgebouw. Als u een bouwvergunning heeft kunnen de bomen - of een deel daarvan - worden gekapt en heeft u een kavel met een oppervlakte van ± 670 m². Voor de bomen is een onherroepelijke kapvergunning aanwezig. Het aantal en het tijdstip van kappen is in onderling overleg met de verkoper te bepalen. Verkoper zorgt voor het kappen van de bomen en het bouwrijp opleveren van de kavel. De huisaansluitingen voor de nutsvoorzieningen vraagt u zelf aan.

De huidige parkeerplaatsen worden door de gemeente verwijderd. Nadrukkelijk wordt vermeld dat in het perceel 2 leidingen aanwezig zijn. Aan de straatzijde van de kavel, ter hoogte van de toekomstige voortuin, ligt een leiding van de gemeentelijke riolering. Ook ligt er een leiding van de hemelwaterafvoer van het achterliggende perceel (de voormalige school).
Voor beide leidingen geldt een zakelijk recht. De twee leidingen vormen geen belemmering
voor de nieuwbouw en kunnen niet worden overbouwd.

Bestemming en bouwmaten
Op de kavel mag een vrijstaande woning met een garage gerealiseerd worden. De kavel heeft een breedte van ongeveer 25 meter langs de Groeneweg en ook een diepte van ongeveer 25 meter. Bij de bouw van een vrijstaande woning geldt wel dat aan weerszijden van de zijdelingse perceelgrens 3 meter moet worden vrijgehouden.

De bouwkavel is opgenomen in het bestemmingsplan "Tweede Veegplan 2e herziening voor de Kernen Buren" vastgesteld in juni 2015. Ter indicatie geldt voor de nieuwe woning een goothoogte van 5 meter en een maximale hoogte (nok) van 10 meter.

Binnen het bestemmingsplan is nog geen bouwvlak vastgesteld, dat wordt door de koper gecombineerd aangevraagd bij het indienen van de omgevingsvergunning (bouwvergunning).
Het bijgebouw/de garage heeft een vloeroppervlakte van maximaal 100 m².

De inrit naar de nieuwe woning komt straks het meest logisch aan de noordzijde (links), omdat aan de zuidzijde van de kavel (waarschijnlijk) een parkeerplaats gehandhaafd blijft. De inrit wordt met het nieuwe trottoir aangelegd door de gemeente, maar wordt door de koper van de kavel gelijktijdig aangevraagd met voornoemde omgevingsvergunning. Het nieuwe trottoir wordt opgeleverd door de gemeente na de oplevering van de nieuwbouw.

Kadastrale gegevens en grootte
Beusichem, sectie B, nummer 1769 gedeeltelijk groot 625 m²
Beusichem, sectie B, nummer 1742 gedeeltelijk groot 45 m²
Geschatte oppervlakte bouwkavel, nog in te meten 670 m²
De exacte grootte wordt voorafgaande aan de levering door het Kadaster bepaald.

Ontsluiting en wegverbindingen
Zoelmond heeft ongeveer 650 inwoners en is centraal gelegen in de Betuwe. Het dorp is via de provinciale wegen goed bereikbaar vanaf de rijkswegen A2 en A15. Vanuit Zoelmond bent u met de auto binnen een kwartier in Tiel en met ruim een half uur bent u in Utrecht.

Overige gegevens
- Voor de bouw van de woning bent u niet gebonden aan een architect of aannemer. U bepaalt zelf de uitstraling en indeling van de woning en u kiest zelf de aannemer.
- De omgevingsvergunning voor de bouw van uw nieuwe woning vraagt u aan bij de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) in Tiel.
- Het bodemonderzoek dat benodigd is voor de omgevingsvergunning is beschikbaar.
- Nutsvoorzieningen en riolering zijn aanwezig in het openbaar gebied. Huisaansluitingen vraagt u zelf aan.
- Een nieuwe eigen inrit zal afhankelijk van het definitieve bouwplan door de verkoper worden gemaakt. De (leges)kosten hiervan zijn niet begrepen in de koopsom. Uitritvergunning tegelijkertijd met bouwplan aan te vragen bij de omgevingsdienst/gemeente.
- De gemeente zorgt voor aanleg van een trottoir na oplevering de nieuwbouw.
- De gemeente zorgt in overleg voor het kappen van de bomen, waarbij koper aangeeft welke bomen (tijdstip in overleg i.v.m. broedseizoen).
- Verleggen hemelwaterafvoer, vestiging zakelijke rechten door en voor verkoper.
- Zakelijk recht leidingen ten gunste van riolering en hemelwaterafvoeren, regelt verkoper bij de notariële akte.
- Tijdstip en aanvaarding van de kavel geschiedt in overleg. De kavel is direct beschikbaar, maar behandeling van de omgevingsvergunning vergt wel enkele maanden.
- Verkoop geschiedt onder voorbehoud van goedkeuring door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Buren, de verkoper van deze kavel.
- De koopovereenkomst wordt opgesteld door verkoper.


Nabijgelegen:
Gerelateerd aanbod:
Geen gerelateerd aanbod gevonden.
Contactgegevens:


Geerstraat 8, 6651 CA Druten
Telefoon: 0487-512147
E-mail: raadgevers@delorijn.nl
Internet: https://raadgevers.delorijn.nl