0487-512147 raadgevers@delorijn.nl Geerstraat 8, 6651 CA Druten Postbus 145 6650 AC Druten

Molendijk 17 Batenburg

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Vrijstaande woning met bedrijfsruimte
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Bouwjaar  :  1800
Ligging  :  Beschutte ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Woonoppervlakte  :  528 m²
Inpandige ruimte  :  1 m²
Externe bergruimte  :  69 m²
Perceeloppervlakte  :  6.210 m²
Inhoud  :  1.836 m³
Totaal aantal kamers  :  9
Aantal slaapkamers  :  4
Parkeergelegenheid  :  Vrijstaand hout, parkeerplaats
Overige ruimte  :  bijkeuken, gang, tochtportaal, hal, provisieruimte
Omschrijving:
Wonen en werken op een unieke locatie aan de Maas!

Algemeen
Op een landelijke locatie net buiten het historische stadje Batenburg en grenzend aan de Liendensche Waard, staat deze zeer karakteristieke woonboerderij het "Molenaarshuis" met bijbehorende bedrijfsgebouwen, fraaie tuin en eigen zwembad gelegen op een perceel van maar liefst 6.210 m2 groot.

Batenburg is landelijk gelegen aan de Maas en heeft een prachtige natuur waar u heerlijk kunt wandelen. Tevens beschikt het over een historische stadskern met o.a. de slotgracht en de ruïne van het voormalige kasteel Batenburg. Daarnaast heeft Batenburg een rijk verenigingsleven met o.a. een tennis-, voetbal-, toneel- en watersportvereniging. Nabij Batenburg liggen de plaatsen Druten en Wijchen waar alle dagelijkse voorzieningen aanwezig zijn. Op geringe afstand vindt u de ontsluiting op het rijkswegennet waardoor steden als Nijmegen, Arnhem, Eindhoven en Den Bosch goed bereikbaar zijn.

Woning
Door de ligging en situering op enige afstand van de dijk en de fraai ingerichte tuin die is omzoomd door fruitboomgaarden is er sprake van rust en privacy. De woning is omstreeks 1800 gebouwd en in de loop der jaren verbouwd en voorzien van alle hedendaagse voorzieningen.

Indeling:

Begane grond
Aan de voorzijde van de woonboerderij is achter de voordeur het voorportaal met aansluitend de hal gelegen die toegang biedt tot de leeskamer en woonkamer met uitzicht op de "Standerdmolen" van Batenburg. Vanuit de hal is eveneens de eetkamer te bereiken die is voorzien van een deur naar de tuin en openslaande deuren naar de tussenkamer aan de dijkzijde van de woning. De tweede centrale hal geeft toegang tot de ruime leefkeuken en aansluitende bijkeuken. Het houten keukenblok heeft een luxe uitstraling en is voorzien van een natuursteen aanrechtblad. Op de begane grond is verder nog een badkamer (o.a. wastafel, toilet, ligbad en douche) aanwezig en een tweede woonkamer te gebruiken als zitkamer of bijvoorbeeld tv kamer.

Verdieping
Op de verdieping is een centrale overloop aanwezig welke toegang geeft tot drie slaapkamers. De verdieping bestaat uit twee delen waardoor de vierde slaapkamer via een separate trap te bereiken is aan de achterzijde van de woonboerderij.

Bedrijfsruimte 1
Aangrenzend aan de woning is een bedrijfsruimte aanwezig die op dit moment wordt gebruikt als showroom met een totale oppervlakte op de begane grond van circa 118 m2 en 87 m2 op de verdieping. Op de begane grond is verder een bergruimte en een Cv-ruimte aanwezig voor de opstelling van de warmtepomp (2016). Middels een met glas overkapte corridor zijn de overige bedrijfsruimtes te bereiken.

Bedrijfsruimte 2
Aan de voorzijde van de bedrijfsruimte is een elektrische schuif toegangsdeur aanwezig die toegang biedt tot de entree en showroom met een gezamenlijke oppervlakte van circa 100 m2. Aansluitend aan de showroom is in een aanbouw de koffiecorner gelegen die is voorzien van een luxe uitgevoerd keukenblok. Vanuit de gang is middels een vaste trap de verdieping te bereiken die is opgedeeld in drie delen en in gebruik als personeelsruimte, archief en kantoor.

Werkplaats
Aansluitend aan bedrijfsruimte 1 is de werkplaats gesitueerd die geheel is ingericht voor het machinaal bewerken van hout. Aan de achterzijde van de werkplaats is een opslag-/voorraadruimte aanwezig. Op de begane grond zijn verder een toilet en Cv-ruimte aanwezig voor de opstelling van een olie gestookte Cv-ketel. De verdieping is geheel in gebruik als zolderruimte.

Opslagruimte
Aan de linkerzijde van bedrijfsruimte 2 is een opslagruimte aanwezig met een oppervlakte van circa 64 m2. De opslag is te bereiken middels openslaande deuren aan de achterzijde van het complex.

Tuin
De tuin, bestaande uit diverse borders, gazon en solitaire bomen, is fraai aangelegd en maakt een verzorgde indruk en beschikt daarnaast over een zwembad. De erfverharding van het voorterrein bestaat hoofdzakelijk uit oude waaltjes en gedeeltelijk basaltkeien. Om de bedrijfsgebouwen is een halfverharding van menggranulaat toegepast. Om de woning en bij het zwembad is gebruik gemaakt van sierbestrating in diverse verbanden en formaten. Voor extra opslag zijn daarnaast nog een tuinhuis en garage/schuur aanwezig met daarin de olietank voor de centrale verwarming van de bedrijfsgebouwen.

Planologie
Het bestemmingsplan "Buitengebied Wijchen" is van toepassing. Ter plaatse van de woning en de bedrijfsgebouwen is de bestemming "Bedrijf" geldend, voor het overige is de bestemming "Agrarisch" geldend. In het bestemmingsplan zijn diverse afwijkings- en wijzigingsregels opgenomen voor een eventuele wijziging van de bestemming(en) en functie(s) naar onder andere "Wonen". Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u de website van de overheid (ruimtelijkeplannen.nl) raadplegen of contact opnemen met ons kantoor.

Bijzonderheden
- asbesthoudende materialen verwerkt in dakbeschot van de woning;
- woning is gedeeltelijk geïsoleerd;
- woning is gedeeltelijk voorzien van dubbelglas;
- schilderwerk uitgevoerd in 2017;
- voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Overige informatie
- alle vermelde maatvoeringen incl. de plattegronden zijn indicatief en kunnen geen rechten aan worden ontleend;
- aanvaarding in overleg.
Nabijgelegen:
Gerelateerd aanbod:
Geen gerelateerd aanbod gevonden.
Contactgegevens:


Geerstraat 8, 6651 CA Druten
Telefoon: 0487-512147
E-mail: raadgevers@delorijn.nl
Internet: https://raadgevers.delorijn.nl